Traditsiooniline Pihtla õlu heade Saaremaa õlletavade järgi. Ölletegemise traditsioonid alates aastast 1907.

Saaremaa traditsiooniline koduõlu on tuntud oma pehmuse ja heleduse poolest, mainimata ei saa ka jätta tihedat valget vahtu, mis tuleb esile vaid lahtiselt ostes kohapeal või laatadel.

Noorelt domineerib magus maitse, värvus on apelsinikarva. Laagerdudes muutub maitse humalasemaks ja õlu selgemaks.

Õlle valmimine:

Inimesed toovad oma õllekehad pruulikotta. Õlu tehakse juba Aarne Trei esivanematelt pärit retsepti järgi valmis ja paigutatakse õhutihedalt õllekehadesse. Kui kehad on seisnud, survet kogunud ning kogunenud pärm on välja lastud, võivad inimesed oma õllele järgi tulla.

Kehad paigutatakse jahedasse keldrisse või kaevu, mida jahedam seda parem. Saaremaa õlut juuakse nii värskelt kui laagerdunult, sõltuvalt jooja maitse eelistustest.

Traditsiooniliselt on Pihtla õlut toodetud puust tannides (lahtine puust anum) ja säilitatud puust vaatides. Puu on asendunud tänapäeval roostevabast metallist mahutite ja kehadega. Hoolimata klaaspudeli võidukäigust on Saaremaal õllekeha kultuur endiselt elav ning leiab usinat kasutust õllesõprade poolt. Ettenägelikud saarlased varuvad tähtpäevadeks ja pühadeks aegsasti õlut.